Forza Ferrari - Hungary

 

A III. Túra margójára

 

Régi Forma-1 fanatikus, és Ferrari szurkoló révén meglátva a lehetőséget, nem lehetett lemaradnom! Maranelloi Ferrari gyár látogatás? Enzo Ferrari múzeum Modenában? Lehetett erre nemet mondani? NEM!!!

 

                Péntek este indultunk kis 9 fős busszal a kalandra! A társaság hamar összecsiszolódott. Éjszakai ülő alvás után reggel 6-kor Velencében ért a napfelkelte. A kocsiból némi tulzással szólva kipattanva elindultunk a Szent Márk tér irányába. A város még aludt így különösebb tömeg nélkül tudtunk bolyongani a szűk utcák között, majd egy kellemes hajóúttal tértünk vissza a kisbuszhoz, amely során sok szépet láttunk Velence kincseiből. Egy csapat továbbépítő közös kávé után elindultunk Maranello irányában, izgatottan várva az egyik fő attrakciót!

 2 óra buszozás után, egyre több Ferrari vett körül minket, így gyanítottuk, hogy közeledünk! Nem is tévedtünk, pár perccel később már parkoltunk a múzeum parkolojában. Ragyogó napfényes időben vette  kezdetét ottani kalandunk: Először fél órás buszos tárlatvezetésen vettünk részt a Ferrari gyár területén, majd a nem messze lévő Fiorano, a Ferrari saját pályája felé vettük az irányt. 

 Innen visszaérve magunkat tovább nem kínozva bementünk a Múzeumba! Az ember csak jobbra-balra kapkodja a fejét ennyi csoda között! Az alsó szinten az utcai sport modellek voltak kiállítva, kitünően meghozva étvágyamat a számomra leglénygesebb részhez a Forma-1es autókhoz. A Legyező Terembe érve a falon lévő képeket és serlegeket nézve harapni lehet a történelmet a levegőben! Ferrari Forma-1es verseny autók félkörben elhelyezkedve, életnagyságban, testközelből. A legtöbb időt talán itt töltöttem, nem lehet betelni a látvánnyal.  Miután az ember itt hosszabb időt eltöltött, a Múzeumban tovább menve egyébb, a történelem régebbi Forma-1es  autóit lehet megcsodálni karnyújtásnyi közelégből!

 Fel sem ocsúdva az eddig látott szépségekből, újabb program vette kezdetét: szimulátorozás! Az alapjában nem olcsó programot csak ajánlani lehet. Bár 25 euróért 7 perc boldogság jár, ennél közelebb az utca embere nem kerülhet egy Forma-1es Ferrari vezetéséhez! A karosszéria, a kormány, a cockpit egy az egyben az igazi, pályai autót adja vissza. Vezetés közben az autó rángatózik, a kormány ki akar ugrani a kezeid közül,  és fékezésnél még a biztonsági öv is meghúz! Tényleg csak ajánlani tudom, minden háztartásba elkélne egy! smiley

 Ezután a szimulátorozás nyertese, és bárki, aki nem sajnálja rá a pénzt, lehetőséget nyer egy igazi  utcai Ferrari autó vezetésére. Itt már 10 percért 90 eurót kell fizetni, de Maranello zegzugos utcáin meghajtnai egy ilyen vasparipát, egy életben egyszer, meg kell tenni! Magam is így tettem, és csak azt tudom mondani, hogy megéri! Az ember a kezei között csak úgy nem fog valószinüleg soha egy ilyen fenevadat utcai körülmények között vezetni, és a gyorsulás és nyers erő valóban érezhető mindvégig!

 

Maranello egy csoda! Átjárja az autók az lóerők és a rajongók imádata a légkört. Aki picit is szereti akár az utcai sport, akár a Forma-1es Ferrarikat, kötelező szentélye kell, hogy legyen ez a hely!

Némi bevásárlás és közös vacsora után nyugovóra tértünk, hogy holnap újabb csodákban gyönyörködtessük meg szemeinket...

Nyugodt és pihentető alvás után, közösen megreggelizve indultunk útjára Modenában megtekinteni az Enzo Ferrari múzeumot.

 A két, egy nagyobb és egy kisebb helységből álló múzeum szintén fantasztikus csodákat rejt magában! A régmúlt utcai autóitól kezdve napjaink Ferrarijain keresztűl mindenki megtalálja a számára tetsző szépséget!  Félóránként a gyönyörködést egy 10 perces videó szakítja meg Enzo Ferrari, és a Ferrari márka történelmének legföbb állomásairól. Itt kigyönyörködve magát az ember, egy kisebb ám szintén izgalmas részt tekinthet meg a másik épületben, Enzo Ferrari idodáját, régebbi és új Ferrari motorokat és 2, a számomra legkedvesebb Forma-1es versenyautót!

 Összegezve tehát a két nap élményét, örülök a döntésnek, egy életre szóló élménnyel gazdagodtam, és mindenkinek bátor, vörös szívvel ajánlom! Külön köszönet a kiváló szervezésért Krisztiánnak, egy pillanatnyi fennakadás sem volt sehol, ezzel még kényelmessebbé téve az amúgy is fantasztikus utazást!!

Gergő cool